Wie is Spikkel?

Mijn naam is Femke Couvee- Oosterwal en ben al een sinds 2001 actief met Spikkel hondentraining.
Door het volgen van diverse opleidingen was ik al gediplomeerd instructeur. Tijdens trainingen liep ik als instructeur regelmatig tegen problemen aan. Deze waren echter niet zomaar in een uur te verhelpen. Dat was de aanleiding om mij te gaan verdiepen in het gedrag van honden. Inmiddels ben ik alweer geruime tijd aan het werk als gediplomeerd gedragstherapeut voor hond en kat.

 

Wat zijn de mogelijkheden bij Spikkel?

U kunt bij ons trainen met uw hond vanaf 8 weken oud tot het moment dat u denkt: ”nu is mijn hond een sociale hond die goed naar mij luistert”.
De basisoefeningen zijn: aandacht, zit, af, lopen aan een slappe lijn en blijven. Daarnaast is (bijna) alles wat u de hond wilt leren ook daadwerkelijk aan te leren, variërend van apporteren, tot naast de fiets lopen, of in een restaurant onder de tafel te blijven liggen.

De doelstelling bij Spikkel is vooral dat de hond en baas leren wat ze aan elkaar hebben en dat de hond goed en sociaal in deze drukke maatschappij past. Naast groepstrainingen zijn er ook privé trainingen mogelijk.

De lessen bij spikkel hondentraining worden gegeven in kleine groepen. De manier van lesgeven is grotendeels op individueel niveau. Zo krijgt iedere cursist een cursus op maat. De algemene oefeningen doen we in de groep.
Bij de hedendaagse trainingsmethodes wordt regelmatig gebruik gemaakt van de clicker. Het is natuurlijk geen verplichting maar bij spikkel hondentraining laten we u er wel mee kennismaken.

In de les wordt vooral het leren omgaan met de clicker aangeleerd. Wanneer dit onder de knie is, kunt u de opgedane kennis in de praktijk gaan brengen om de alledaagse oefeningen aan te leren.

 

Meer informatie

Algemene voorwaarden

 

 
 
© Alle rechten voorbehouden - Spikkel Hondentraining en Adviesbureau